fbpx

Hybridbiler er et hit

Alle, der har prøvet at køre en elbil, har bidt mærke i den fantastiske accelerationsevne. Elmotoren leverer hele sit drejningsmoment fra den første omdrejning – her kan selv ikke den skrappeste GTI være med. Elbilen har så nogle andre ulemper, primært rækkevidde og ladetid, som afholder mange fra at køre helt elektrisk. Men så har du et tredje valg, som er særdeles populært i disse år: Hybridbiler. Her hjælper elmotoren til, at forbrændingsmotoren både accelererer kraftigere og kører længere på literen. Man kan sige, at du får en grøn GTI.

Der kan være mange grunde til at vælge hybridbil. Ud over accelerationsevne kan vi nævne støjsvag kørsel, komfortabelt automatgear, bedre brændstoføkonomi og bedre klima-samvittighed. Især, hvis du bor i byen og kører mange korte ture, er der store miljømæssige fordele ved en hybridbil.

Hybridbiler findes i tre typer:

  • Mild-hybrid: Elmotor med begrænset batteri. Opsamler bremse-energi og hjælper primært benzinmotoren til at køre længere på literen.
  • Hybrid: Elmotor med nogen batterikapacitet. Lader batteriet under kørsel og opsamler bremse-energi. Kan køre nogle få km på ren el, primært ved lave hastigheder, parkeringsmanøvrer m.v. Giver lavere brændstofforbrug
  • Plugin-hybrid: Elmotor med større batterikapacitet. Kan lades op og køre op til 60 km på ren el. Benzinmotoren sætter ind ved høje hastigheder, og når batteriet er tømt.

Elbiler er fremtidens biler, men indtil batteriteknologien er udviklet endnu mere og der er opbygget et tæt net af ladestandere, vil hybridbiler og især plugin-hybridbiler være et godt valg. Her kan du opnå alle elbilens fordele og stadig have friheden til at køre så langt, du vil. Vi oplever stor interesse for hybridbiler hos vores kunder og arbejder på at have et udvalg af de bedste på markedet.

Back to top